-Parajsajone-ForumGalleryKėrkoLatest imagesRegjistrohuidentifikimiKamasutra shqip Chat10

 

Bashkimi i akrepit: Duke u nisur nga nje pozicion ku gruaja kalon me shpine partnerin,spostohet mbrapa derisa te mbeshtesi shpinen tek kraharori i burrit.
Per nje pozicion me komfort gruaja mund te shtrije kembet ne te njejtin drejtim me ato te partnerit.

Pro:
* pozicion origjinal,keshllohet per dashurine tantrike.
* Kontakt maksimal midis partnereve.
* Burri mund te perkedheli lehtesisht vaginen dhe gjokset e partneres.

Kundra:
* Nuk keshillohet per grate qe kane shqetesime nga shpina.
* Hapesira e levizjeve e kufizuar.     
Bashkimi i elefantit: Duke u nisur nga pozicioni lopthi(burri mbrapa gruas se perkulur),gruaja rreshqet me embelsi ne barkun e partnerit duke bere qe burri ta mbuloje teresisht.Gruaja mund te lere kembet hapur per te lejuar nje penetrim me te mire,ose ti mbylli per te shtrenguar me forte penisin ne vaginen e saj.
Burri mund te mbahet tek parakrahet per te lehtesuar peshen mbi gruan e per ta penetruar me me force.

Pro:
* Stimulim i shkelqyer i mureve te vagines dhe i pikes G.
* Burri njekohesisht mund te perkedheli barkun e gruas e klitorin e saj.
* Kontakti fizik maksimal midis partnereve.

Kundra:
* Liria e veprimeve thuajse hic per gruan e cila mund te ndihet e shtypur nga partneri.

Bashkimi i maces: Duke u nisur nga pozicioni i misionarit,partneret bilancohen ne krahe por embelsisht,duke evituar daljen e penisit nga vagina.
Pro:* Pozicion intim e i embel te lejon te shihesh,puthesh pa u ndjere te dominuar.
Kundra:
* Hapesira e levizjeve e kufizuar dhe penetrimi pak profond.
* Rrezikon te dali penisi gjate barazpeshimit.

Pozicioni i gersheres: Duke u nisur nga pozicioni i Andromakes,gruaja bilancohet mbrapa tek kembet e partnerit.Ky pozicion keshillohet per te vonuar ardhjen e partnerit.
Pro:* Lejon je stimulim manual te klitorit.
* Shikim eksitues per burrin.
* Pozicion i mire per te ngadalesuar orgazmen e mashkullit.
Kundra:* Kerkon nje elasticitet nga ana e gruas.
Bashkimi i breshkes: Duke u nisur nga pozicioni i shtrirjes perfekte,burri hap kembet ne menyre qe te rreshqasin sa me mire kofshet e gruas.
Pro:* Pozicion shume intim qe lejon kontaktin maksimal midis partnerve.
* Prokuron kenaqesi te madhe.
Kundra:* Penetrim jo shume i thelle kur gruja mban kembet e hapura.
* Hapesira e levizjeve te kufizuara.

Bashkimi i Boas: Gruaja shtrire ne shpine duke u mbeshtetur lehtesisht ne krah dhe con kembet tek vithjet e partnerit.Burri mund te drejtoje penisin ne nje penetrim te embel.Ajo duhet te kontraktoje kofshet per te mbajtur penisin ne pozicion dhe per te rritur kenaqesine.
Pro:* Pozicion origjinal per te bere dashuri me embelsi pa nxitim.
* Keshillohet per dashurine tantrike.
Kundra:* Hapesira dhe thelesia e levizjeve e kufizuar.
* Rrezik daljeje pa dashje te penisit n.q.s. nuk mbahet mire nga gruaja.

Pozicioni i llotos: Shtrire mbi shpine,gruaja perkul kembet duke i prezantuar vaginen e hapur partnerit.
Pro:* Pozicion zbavites e origjinal.
Kundra:* Kerkon elasticitet.
* I veshtire per tu mbajtur gjate dhe ndonjehere i dhimbshem per gruan.

Pozicioni i BambuseDuke u nisur nga pozicioni i misionarit gruajaj rreshqet nje kembe mbi shpatullen e partnerit qe njekohesisht sjell perpara gjurin e tij.
Pro:* Pozicion zbavites,origjinal e shume akrobatik.
Kundra:* Stimolimet jane te kufizuara.
* kerkon nje elaticitet te mire nga ana e gruas.

Pozicioni i misionaritPozicioni me i njohur,i pelqyr ne menyre universale qofte nga ata qe kane eksperience dhe ata qe jane pa eksperience burri shtrihet midis kembeve te gruas.
Ndonje jastek poshte bytheve te gruas i lejon nje penetrim me te mire duke ndryshuar kendin e penetrimit te vagines.

Pro:* Pozicion komfort e natyral per te dy.
* Liri levizjeje per burrin.
* Te lejon te shihesh e te puthesh.
Kundra:* Liri e kufizuar veprimi per gruan.Mund te behet i merzitshem,duhet praktikuar me moderim.

Pozicioni i leruesit: Shtrire ne shpine gruaja mbeshtet bythet ne ane te krevatiti dhe shtrengon me kembe vithjet e partnrit.Burri gjunjezohet ne dysheme per te penetruar duke mbajtur penisin horizontalisht,paralel me aksin e vagines.Burri mund te rri ulur ndersa gruaja shtrihet ne nje tavoline.
Pro:* Pozicioni vertikal midis penisit dhe vagines provokon ndjenja ndryshe nga ato te provuara nga nje pozicion vertikal.
* Penetrimi i thelle stimulon muret e vagines.
* Pozicion eksitues sidomos ne variantin ne kembe.
Kundra:* Prakticiteti dhe berja e ketij pozicioni varet nga lartesia e krevatit ose tavolines.

Pozicioni i henes Duke u nisur nga pozicioni ne gjunje,burri con kembet te shpatullat e gruas.Mund te perqafohen e te vazhdojne stimulimin duke dhene edhe shtytje vitheve te tyre.
Pro:* Pozicion origjinal qe lejon nje penetrim te thelle.
* Stimulim i mire i klitorit.
Kundra:* Kerkon nje elasticitet te mire te burrit.

Pozicioni i kallembit Duke u nisur nga pozicioni ku burri i gjunjezuar,gruaja mbeshtetet mbi koke e mbi mbi kembet e saj duke harkuar kurrizin per te vendosur vaginen perballe penisit te partnerit.Burri e mban nga vithjet duke bere nje penetrim vigoroz duke pare reagimet e partneres.
Pro:* Pozocion eksitues e provokues lejon nje penetrim te thelle e vigoroz i cili lejon nje pamje te mire per reagimet e partneres.
Kundra:* Kerkon nje elasticitet te mire te shpines te gruas

Pozicioni i Andromakes Burri shtrire ne shpine,dhe e dashura ulet siper tij me kembet e hapura me trupin teresisht drejt.Gruaja kontrollon teresisht thellesine dhe ritmin e penetrimit.mund te lere te lire deshiren e saj per te dominuar.
Pro:* Gruaja ka nje kontroll total qe i lejon te fitoje besimin e te provoje levizje te tjera per kenaqesine e saj.
* Burri ka duart e lira per te provuar nje kenaqesi me te medhe mund te perkedheli gjokset per ti dhene me shume kenaqesi,bythet dhe klitoridin.
* Stimolim i mire i pikes G.
Kundra:* Ndonjehere kendi i penetrimit mund te jete pak komfort per burrin madje edhe me dhimbje n.q.s. penisi perkulet.

Bashkimi i flutures Nisur nga pozicioni ku gruaja eshte ulur mbi burrin,gruaja spostohet nga mbrapa duke sjelle kembet perpara ndersa burri shtrihet duke i mbeshtetur mbi krahe.Te dy levizin kofshet ne menyre rrotulluese,njeri ne menyre te kundert te tjetrit.Gruaja mund te perdori kembet per te filluar futjen dhe nxjerrjen e penisit te partnerit.
Pro:* Pozicion origjinal dhe estetik.
* Hapesira midis dy partnerve lejon te shikosh veprimet e tjetrit.
* Varietet i madh ne levizjen e kofsheve.
Kundra:* Pozicion shume atletik.
* Duart nuk nevojiten.

Bashkimi i bretkoses Burri i shtrire ne shpine me kembet e hapura.Gruaja shtrihet mbi te ne menyre qe shputa e kembes te mbeshtetet mbi kemben e partnerit.Mund te perdore kete mbeshtetje per te levizur para-mbrapa trupin.Burri mund te stabilizoj pozicionin duke shoqeruar levizjet e duke e mbajtur nga vithet.
Pro:* Pozicion origjinal e zbavites.
* Favorizon stimulimin e klitoridit.
Kundra:* Hapesira e levizjeve e kufizuar.

Pozicioni i kovacit  Shtrire ne shpine gruaja,mbeshtet kembet e saj mbi shpatullat e partnerit te saj.Ky pozicion ndihmon ne nje penetrim sa me te thelle.Evitoni ta praktikoni menjehere pas preludit ose duhet te shikoni nese vagina ka arritur hapsiren maksimale.
Pro:* Lejon nje penetrim total.
* I jep gruas kenaqesi shume te madhe mbi te gjitha nese burri vjen mbi gruan.
* I lejon burrit te realizoje deshirat e tij per te dominuar.
Kundra:* Ky pozicion kerkon nje elasticitet te mire tek gruaja.
* Mund te jete i dhimshem nese penisi godet ne fundin e vagines dhe nese vagina nuk eshte e mire lubrifikuar

Pozicioni i kercimit te misionarit Duke u nisur nga pozicioni i misionarit,gruaja ngre lart bythet per te levizur ne menyre rrethore vithjet,anesore e verticale.
Pro:* Stimolim i mire qe stimolon shume shpejt orgazmen tek burri.
Kundra:* Pozocion i veshtire per tu mbajtur gjate,lodhes per te dy.

Pozicioni i ibrikut Gruaja ulet mbi partnerin e gjunjezuar me trupin drejte.Burri e penetron pastaj e perkul perpara duke mbajtur me nje dore bythet e me tjtren shpinen e shoqes.Gruaja munde te mbeshtetet mbi nje dore per te lekundur vertikalisht belin e saj.
Pro:* Pozicioni i mire per te kaluar nga nje pozicion ulur ne nje te shtrire pa nderprere penetrimin.
Kundra:* Pozicion atletik qe u keshillohet vetem burrave atletike muskoloz dhe partnerja e lehte.

Bashkimi i lopes Nje pozicion klasik qe eshte vleresuar ne menyre universale per nje eksitim dhe ndjeshmeri te jashtezakonshme per sa i perket te dy partnerve.Gruaja me kembe e dore ne toke penetrohet nga burri nga mbrapa qe mbahet mbi gjunje.
Gruaja mund ta bej pozicionin me te rehatshem duke perdorur ndonje jastek per te mbestetur berrylat.
Pro:* Nje stimulim shume i mire te pjeses se perparme te vagines dhe te pikes G.
* Penetrimi eshte shume i ndjeshem dhe shume i thelle.
* Ne kete pozicion i jepet nje mundesi burrit per te prekur gjokset dhe klitorin egruas.
* Meqenese eshte shume eksituese per burrin i lejon atij te realizoje deshiren per dominim.
* Gruaja fillon te imagjinoj mbi partnere imagjinar.
Kundra:* Disa gra mund te ndihen te nenvlersura nga pozicioni.
* Eshte shume e dhimbshme per gruan nese preket fundi i vagines.

Pozicioni i hapjes se madhe Duke u nisur ngaa pozicioni Andromakes,gruaja sposton shpinen mbrapa duke rreshqitur nje kembe poshte asaj te partnerit.Gjate manovres,duhet te beje kujdese te shtrengoje mire penisine e te mos lejoje daljen nga vagina.Mund te levize majtas djathts per te sperimentuar kenaqesi te reja.
Pro:* Nje pozicion origjinal qe eshte shume komfort per secilin nga partneret.
* Penetrimi anash, ofron kenaqesi ndryshe duke stimoluar muret anesore te vagines.
Kundra:* Rrezik i daljes padashur i penisit gjate nderrimit te pozicionit.
* Hapesire e kufizuar e levizjeve.

Bashkimi midhjes Mbeshtetur mbi shpine gruaja perthyen kofshet mbi bark.Burri e mban nga gjunjet e perdor kofshet e gruas per tu mbajtur e per te lehtesuar levizjet para-mbrapa.
Pro:* Penetrim i thelle dhe hapesire e mire levizjesh.
* Qe te dy kane nje stimulim te mire sepse vagina mbeshtetet ne penis.
Kundra:* Mund te jete dhimbes per gruan nese penetrimi eshte shume i thelle e violent.

Bashkimi i tigrit Duke u nisur nga pozicioni i mistershem,gruaja afron kofshet tek gjokset.Lehtesisht ndryshon ndjeshmeria dhe thellesia e pnetrimit duke ndryshuar kendin e mbeshtetjes se kembeve.Mund ti mbeshtesi mbi vithet e partnerit per te rritur presionin e gjakut ne zonen e penisit.
Pro:* Duke ngritur kembet, gruaja ndihmon ne nje penetrim me te thelle dhe ne te nejten kohe mund te kontrolloje dhe kenaqesine.
* Vithet e burrit ferkohen tek vulva e femres,duke favorizuar stimulimin e klitorit .
Kundra:* Ndihet nevoja e nje elasticiteti sa me te mire nga ana e gruas,sidomos kur kembet afrohen tek gjokset.

Bashkimi i gaforres Gruaja i hipen duke i kthyer shpatullat partnerit te shtrire ne shtrat.Ai drejton penisin ne vagine duke u leshuar nga mbrapa dhe duke u mbeshtetur ne krahe.Mund edhe te spostohet vertikalisht duke perdorur kembet.
Pro:* Gruaja kontrollon thellesine e shpejtesine e penetrimit.
* Burri mund te perkedhele gokset e partneres.
* Sensacioni i flokeve te gruas qe perkedhelin fytyren e burrit eshte shume e vecante dhe eksituese.
Kundra:* Rrezikon te dale padashje penisi gjate levizjeve shume te shpejta e te pakontrolluara.

Bashkimi i Shqiponjes Te shtrire ne krah 2 partneret perqafohen dhe gruaja shtrengon vithjet e burrit midis kofsheve.Burri perkul pak kembet per te lehtesuar penetrimin.
Pro:* Pozicioni shume intim dhe ofron nje kontakt maksimal midis 2 partnereve.
* Thellesi e mire penetrimi n.q.s. burri perkul lehtesisht kofshet midis atyre te gruas.
Kundra:* Hapesire levizjeje e kufizuar.

Pozicioni i luges Gruaja zgjatet ne krahe me kembet e perthyera. Burri mbeshtetet mbrapap saj per ta pentruar dhe shume lehte mund ti perkedheli klitorin dhe gjokset,duke e puthur nga mbrapa qafen dhe veshet.
Pro:* Pozicion i embel dhe shplodhes per perkedhelje intime ne cift.
* Gruaj mund te masturbohet me doren e partnerit per te arritur me shpejt orgazmen.
Kundra:* Hapesira e levizjeve te vithjeve e kufizuar.

Bashkimi i Oktapodit Shtrire ne shpine femra merr nje pozicion te perkulur duke mbeshtetur bythet dhe veshkat mbi gunjet e partnerit.Burri e ngre nga vithjet per nje kend e thellesi me te mire pentrimi.
Pro:* Pozicion i thelle e komod per te dy.
* Burri mund te mbaj te lire nje dore per te perkedhelur trupin e partneres.
Kundra:* Hapesire e levizjeve e kufizuar.

Pozicioni i perputhjes perfekte Gruaja zgjatet mbi burrin me kembet e perkulura per te lehtesuar penetrimin.Kur penisi ndodhet ne pozicionin e duhur mbyll kembet derisa trupat e partnereve te perputhen ne menyre perfekte.Gruaja mund te filloj stimulimin duke ferkuar trupine saj orizontalisht dhe anash tek partneri.
Pro:* Pozicion shume intim qe ofron nje kontakt maksimal midis partnereve.
* Muret e vagines nese jane te ngushta favorizojne ndjenja shume intense.
* Keshillohet per dashurine tantrike.
Kundra:* Thellesia e penetrimit dhe hapesira e levizjeve jane te kufizuara.

Pozicioni i yllit Gruaja e mbeshtetur ne shpine,shtrine kembet.Burri mbeshtet nje kembe mbi ate te gruas dhe e pentron anash duke u mbeshtetur ne krahet e tij.Mund te rrise kenaqesine duke ferkuar kofshet e klitorin e gruas.
Pro:* Penetrimi anash i jep nje kenaqesi ndryshe si gruas ashtu edhe burrit.
* Vulva dhe klitori jane te stimoluara mire nga ferkimi i kofsheve te burrit.
* Secili nga partneret ka nje dore te lire per te perkedhelur e per tu puthur.
Kundra:* levizjet e belit jane te kufizuara.
Bashkimi i Emeu (zog australian) Gruaja eshte ne kembe dhe i drejton shpinen burrit.Burri e terheq nga vetja per ta penetruar.Duke u perkulur perpara gruaja mund te ndryshoje kendin e penetrimit duke e bere me te thelle.
Gruaja,mund te mbeshtetet ne mur,ne nje mobilje ose ne nje tavoline,dhe mund te leshohet nderkohe qe burri e penetron me force.
Pro:* Pozicion shume interesant qe lejon te realizosh deshiren per te dominuar dhe gruas te imagjinoje mbi partnere imagjinare.
* Penetrim i thelle e stimolim i mire i pjeses se perpareme te vagines dhe te pikes G.
* Burri mund te perkedhele njkohesisht gjokset dhe klitorin e gruas.
Kundra:* Pozicion i veshtire nese partneret kane gjatesi te ndryshme.Ne rast te tille burri mund te ndihmohet me nje mbajtese poshte kembeve per ta bere pozicionin me te kendshem.

Levizja e mullirit Pozicion i levizjeve natyrale.Gruaja xhiron rreth partnerit duke perdorur penisin si aks:
Pjesa e pare: Gruaja eshte e gjunjezuar mbi partnerin, mund te filloje stimulimin duke levizur vertikalisht mbi penisin e partnerit.
Pjesa e dyte: Gruaja sposton kembet nga ana e djathte e trupit te partnerit dhe fillon te levize.
Pjesa e trete: Gruaja gjendet ne krahune kundert, duke i kthyer shpinen partnerit.Mund te vazhdoje stimulimin vertikal duke u perkulur perpara per te nderruar kendin e pentrimit.Vazhdon ne vazhdim ciklin per te perfunduar te ulur balle per balle me partnerin.
Pro:* Pozicion zbavites dhe origjinalqe lejon eksperimentimin e sensacioneve te forta pa nderprere penetrimin.
* keshillohet per dashurine Tantrike.
Kundra:* Rrezikohet dalja padashje midis pjeses se dyte e te pare
Bashkimi i Deas Burri ulur ne krevat,mund te mbeshtet shpinen ne mur per nje mbeshtetje me te mire.Gruaja ulet mbi penisine tij duke levizur vaginen dhe pastaj shtrengon vithjet e burrit me kembet e saj.Mund te levizi vithjet per te stimoluar me mire vaginen e muret e saj.
Pro:* pozicion intim qe i lejon ciftit te puthet dhe burrit te lepije gjokset e partneres.
* Penetrim i mire qe lejon nje stimolim te mire te klitorit.
* Keshillohet per burrat qe kane probleme ne ardhjen e shpejte.
Kundra:* Stimolim i kufizuar i burrit.
Bashkimi i Majmunit Burri shtrihet me shpine duke ngritur kembet.Gruaja ulet ne pjesen e mbrapme te kofsheve te partnerit te saj duke perdorur kembet e burrit si shpine.Partneret mbahen prej pulsesh per te siguruar nje qendrueshmeri sa me te mire.Burri mund te ngreje partneren me kembe per te filluar nje stimolim vertikal.Gruaja mund te bej nje sitmolim shtese duke lekundur belin ne levizje rrethore.
Pro:* Pozicion origjinal e zbavites per ciftet me fantazi.
Kundra:* Pozicion i veshtire per tu kontrolluar.
* Burri munte ndihet i shtypur nga partnerja.
Pozicioni i tigrit Burri ngrihet mbi gjunje.Gruaja,e shtrire me shpine,ngre kembet mbeshtetur njeren mbi shpatullen e burrit dhe tjetren mbi parakrahun e tij.Burri i ngre vithet:Per te rritur kenaqesine gruaja duhet ti mbaje kofshet e mbyllura kurse burri duhet te shmangi penetrimin e thelle dhe ta zevendesoje ate me penetrim me te embel dhe me siperfaqsor.
Per me pak atletiket,vini ndonje jastike poshte bytheve te gruas.
Pro:* Pozicion eksitues dhe origjinal per te dy.
* Pozicion i mire per mashkullin e cila i lejon nje penetrim te lehte.
Kundra:* Pozicion atletik qe kerkon nje forme te mire fizike.
Pozicioni i Peshores burri ulur ne fund te krevatitit ose ne nje karrige.Gruaja i kthen kurrizin para se te ulet tek gjunjet e tij.Pas penetrimit mundeson te perkulet perpara duke gjetur pozicioni e ekuilibrit dhe te bilancohet nga penisi.Per te qene me stabel gruaja mund te mbeshtetet tek gjunjet e burrit i cili e mban nga gjokset.
Pro:* Pozicion qe lejon nje penetrim te thelle me nje hapesire te mire te leizjeve vertikale.
* Burri mund ti perkedheli gjokset dhe klitorin e partneres per ta cuar me me lehtesi ne orgazme.
Kundra:* Pozicioni i ekuilibrit veshtiresisht i kontillueshem.
Pozicioni i te dashuruarve Dy partneret rrine ne kembe perballe njeri-tjeterit,burri ferkon penisin tek vulva e partneres.Pas disa minutash ferkimi vulva do te hapet natyrisht per te lejuar nje penetrim siperfaqesor.N.q.s. gruaja eshte me e shkurter se burri mund te ngrihet duke perdorur taka ose duke u ngjitur ne dicka.
Pro:* Pozicion praktik dhe qe realizohet parpitur ne cdo situate .
* i mire stimulimi i klitorit dhe i penisit.
Kundra:* Penetrim siperfaqesor.
* Realizohet me veshtiresi n.q.s. partneret kane gjatesi te ndryshme.
Pozicioni i lekundeses Gruaj i kthen kurrizin burrit e mund te ulet tek ai duke u mbeshtetu te kembet ose duke vene gjunjet tek kofshet tij,ky pozicion lejon nje hapesire te madhe levizjeje.
Pro:* Pozicion qe i lejon burrit nje pamje te mire mbi penetracionin dhe nje panorame shume eksituese mbi bythet dhe vaginen e partneres.
* Hapesire e madhe levizjesh mbi te gjitha (ne versionin e gjunjezuar) per ti dhene nje kenaqesi te madhe mashkullit dhe per ta cuar ne orgazme.
* Gruaja mund te fantazoje mbi partnere imagjinare.
Kundra:* Kendi i penetrimit munt te jete pak komod per disa burra.
Pozicioni Idra (Nje mbret Indł,ka fuqine ne forem rrufeje)
Burri ngrihet mbi gjunje gruaja e shtrire ne shpine,Mbeshtet kembet mbi trupin e partnerit.Burri perkulet perpara per te shtypur kofshet e gruas perkundrejt gjokseve.
Pro:* Penetrim maksimal e shume i thelle.
* Stimulim shume i forte ne saje te shtypjes se vagines.
Kundra:* Mund te jete dhimbes per gruan nese penetrimi eshte shume i thelle.
Pozicioni Ying e Yang Mbi nje siperfaqe te ngurte e te qendrueshme,gruaja ulet mbi gjunjet e partnerit i cili eshte i perkulur.Per te permisuar qendrueshmerine burri duhet te mbeshtese shpinen mbi nje siperfaqe vertikale si p.sh.ne kendin e krevatit
Pro:* Ky eshte nje pozicion origjinal dhe shume i kenaqshem.
Kundra:* eshte nje pozicion i veshtire per tu mbajtur,i cili i jep burrit nje fuqi muskulare dhe nje ekuiliber shume te mire.
Bashkim i pezulluar cifti eshte ne kembe,gruaja kapet tek shpina e burrit per te rrethuar me kembet e palevizura vithet e burrit kurse ai e mban per vithesh dhe per shpine.Gruaja mund te pozicionohet me shpinen vendosur ne mur per te patur nje mbeshtetje suplementare.
Pro:* Pozicion eksitues dhe i praktikueshem kudo.
Kundra:* Pozicion atletik dhe i veshtire per ta vazhduar sa me gjate nese gruaja nuk eshte e lehte.
Bashkimi i ujkut Partneret jane ne kembe dhe gruaj i kthen kurrizin partnerit.Burri e mban nga vithet dhe afron tek vetja duke e penetruar nga mbrapa.Gruaja perkulet teresisht perpara duke u mbeshtetur ne nje send te ulet(tavoline,jastek).
Pro:* Pozicion shume eksitues per te dy partneret.
* Penetrim maksimal.
Kundra:* Ne rast te gjatesive te ndryshme eshte i veshtire per tu realizuar.